Azorerne

0
44

Azorerne er en betagende øgruppe i Atlanterhavet. Med sin spektakulære natur, frodige grønne landskaber, vulkanske bjerge, krystalklart vand og termiske kilder byder øerne på en unik oplevelse. Man kan udforske fantastiske vandrestier, tage på hvalsafari og slappe af i fredelige omgivelser.

São Miguel

São Miguel er den største og mest befolkede ø i Azorerne, og den man flyver til. Det er muligt at rejse rundt til de andre øer i gruppen, det valgte vi dog ikke at gøre på vores tur til Azorerne. Øen er en del af en vulkansk øgruppe og er kendt for sin imponerende vulkanske aktivitet. Lagoa das Sete Cidades er et berømt krater med to farverige søer, og Furnas-området har varme kilder. Selvom São Miguel ikke er vildt stor, besluttede vi os for at bo 2 forskellige steder på øen mens vi var der.

Klimaet i februar

Vi var på Azorerne i februar 2023, og var lidt spændte på vejret inden vi tog afsted. Vi var dog så heldige at det var første og sidste dag vi havde regn. Det var ikke varmt mens vi var der, men mere sådan lækkert forårsvejr. På grund af øernes placering i Atlanterhavet, er luftfugtigheden relativt høj. Det betød at vi det første sted vi boede hvor solen ikke rigtigt kom frem havde svært ved at får tøjet tørt, det hele var sådan lidt fugtigt hele tiden.

Transport

Vi fløj med TAP air over Lissabon til Ponta Delgada, hvilket fungerede fint. Lufthavnen i Ponta Delgada er ikke så stor og det er meget overskueligt at finde lejebil osv. Vi rejste udenfor højsæsonen, så det var begrænset hvad vi mødte af trafik. Men rundt i de smalle gader i de små byer, kan det nu alligevel godt være svært at komme rundt hvis den bil man har lejet er af de stører modeller.

Indkøb

I de stører supermarkeder havde de stort set samme udvalg som herhjemme. Det virker dog en smule underligt at der over hele øen går køer, men man ingen frisk mælk kan købe. Ude i de små byer er der også tit et par små forretninger, som her også fungere som samlingssted.

Se hvad vi så på vestsiden af São Miguel lige her

Kommenter

Indtast kommentar
Indtast navn