São Miguel – vest

0
102
Parque Terra Nostra

Her er vores bud på hvad man skal se på den vestlige del af øen São Miguel, Azorerne.

  • Miradouro da Ponta do Sossego
  • Furnas
  • Parque Terra Nostra
  • Lagoa do fogo
  • Praia dos Moinhos

Miradouro da Ponta do Sossego

Vi startede dagen med at kører ud til udsigtspunktet Miradouro da Ponta do Sossego. De høje klipper der møder atlanterhavet kan man ikke blive træt af, og lige her var det det bare ekstra godt. På området var der masser af små hyggelige hjørner med borde og bænke, så det helt perfekte stop til en hyggelig frokost. Men hvis man ikke lige kommer i nærheden, er det ikke et must-see.

Furnas

Når du besøger Azorerne, må du ikke gå glip af Furnas. Det er en idyllisk destination, der kombinerer geotermisk skønhed, unik kultur og naturlige vidundere. Furnas er berømt for sine termiske kilder og varme kilder, der skyldes den vulkanske aktivitet i området. Det lugter af svovl, når man nærmer sig området, hvor den termiske aktivitet ligger tættest på overfladen. Børnene overvandt dog hurtigt lugten, for vandhuller og mudderhuller, der koger, trækker hurtigt opmærksomheden væk fra lugten. Området ligger i byen, og der er ingen entré som til Parque Terra Nostra.

I byen kan man få retten, Cozido das Furnas. Retten tilberedes ved at store gryder sænkes ned i jorden nær de varme kilder. Efter flere timers madlavning, graver de gryderne op, og retten er klar til servering. Husk at bestille bord inden i ankommer, og fortæl når i bestiller, at i ønsker at få Cozido das Furnas. Vi havde ikke været på forkant med bestillingen, så vi fik desværre ikke smagt Cozido das Furnas.

Parque Terra Nostra

I nærheden af Furnas, finder man Parque Terra Nostra, en frodig botanisk have, der byder på et væld af tropiske planter og træer. Haven har også en stor termisk swimmingpool, hvor man kan tage en afslappende svømmetur i det varme mineralrige vand. Det gule jernholdige vand er dog ikke det bedste for håret, så husk at sætte det op. Der er omklædning i parken, og det er sammen med turen i poolen med i entréen. Vi startede med en tur i poolen og gik så på opdagelse i parken bagefter. Den er stor så hvis tålmodigheden er der, kan man sagtens buge 1 eller 2 timer i parken efter turen i poolen.

Lagoa do fogo

Den smukke kratersø med det klare, dybblå vand står i kontrast til det grønne omgivende landskab og de dramatiske klippesider. Lagoa do Fogo er dannet i en gammel vulkansk krater og betragtes som en af Azorernes mest spektakulære kratersøer. Med sin placering i det centrale område af São Miguel Island, er den også nem at komme til.

Praia dos Moinhos.

Når man først kommer til byen, ser den ikke ud af meget. Men der er lavet en stor parkeringsplads bag husene i byen. Vandet ved stranden er som på resten af øen, for vildt til at børnene kan bade. Vejret var dog nogenlunde da vi var der, så det blev til en soppetur. Ved stranden er der en cafe/bar, bruser og toiletter.

Kommenter

Indtast kommentar
Indtast navn