5 steder du skal se på Øland

0
2522
Borgholm slot

Øland er smuk og har en alsidig natur, men er også fyldt med historiske mindesmærker. Der er brug for mere end et par dage hvis det hele skal have fuld opmærksomhed. Vi har her samlet de 5 steder som gjorde størst indtryk på os.

Gråborg.

Ringmure fra den store jernalderborg ses stadig. Det giver en god fornemmelse af hvor stor den engang har været. Ved siden af ligger ruinerne af Sankt Knuds kapel.GråborgSankt Knuds kapel

Borgholm slot.

Det lille museum på Borgholm fortæller meget om slottets historie, og er besøget værd. Med historien om slottet på plads, bliver det hele en smule mere levende. Det er en stor ruin og man kan bruge meget tid på at gå rundt i de forskellige dele.Borgholm slot Borgholm slot Borgholm slot Borgholm slot

Solliden

Den svenske konge families sommerresidens. Man skal betale for at få lov til at se parken. Med i prisen er dog et lille museum der fortæller om slottets historie.

Solliden Solliden

Ismanstorp

Resterne af den store ringborg ligger i den smukke natur midt på Øland. Efter en kort gåtur fra parkeringspladsen, kommer man til Ismanstorp. Man kan se hvordan husene har lagt indenfor muren. Der er ikke meget at se, men vi synes det var turen værd.

Ismanstorp Ismanstorp

Eketorp

Ringborgen er delvis genopbygget og fungere som frilufts museum. Vi var der desværre en dag hvor musset var lukket, men vi havde mulighed for på egen hånd at opleve borgen. Man har genopført nogle af husene inden i borgen, så der er meget at se.

Eketorps borg Eketorps borg Eketorps borg Eketorps borg

Kommenter

Indtast kommentar
Indtast navn