5 stop mellem Brisbane og Cairns

0
44
Australia Zoo

5 af vores bedste oplevelser langs Australiens østkyst.

Australia Zoo

Australia Zoo er en fantastisk måde at opleve den australske dyreliv på. Australia Zoo er hjemsted for over 1.200 dyr, herunder krokodiller, tigere, løver, elefanter, aber, koalaer og mange flere. Australien.

Den blev grundlagt i 1970 af Bob og Lyn Irwin, og er siden blevet ledet af deres søn, Steve Irwin, og hans kone, Terri. Steve Irwin, der var kendt som “The Crocodile Hunter”, var en populær tv-personlighed, der gjorde Australia Zoo berømt over hele verden. Han døde i 2006 i en tragisk ulykke, men hans arv lever videre i zoologisk have, der stadig er en af de mest populære turistattraktioner i Australien.

Krokodillerne fylder en stor del i Steve Irwins zoo, og man må ikke gå glip at et show i Crocoseum. Haven er bygget op med en masse små kroge, og der er masser af plads, så i kan sagtens få en hel dag til at gå med at være på opdagelse.

Australia Zoo
Australia Zoo
Australia Zoo

Broken River

Broken River er en del af Eungella National Park, og er kendt for sit klare vand og sine mange næbdyr. Broken River er et af de bedste steder i verden at se næbdyr. Næbdyrene er meget talrige i floden, og de er ikke bange for mennesker. Hvis du er heldig, kan du se et næbdyr svømme og jagte insekter i vandet.

Den lille omvej fra Mackay gennem sukkermarkerne er hele turen værd. Vi var så heldige at se mange næbdyr, og endnu flere skildpadder. Næbdyrene er mest aktive om natten. Der er dog god mulighed for at se dem tidligt om morgenen igen sent om aftenen.

Hvis du ligesom os er afsted i telt eller autocamper, kan du bo på teltpladsen lige ved floden. Pladsen kan bookes ved ankomst, eller lige her.

Broken River
Broken River
Broken River
Broken River

Whitsundays

Whitsundays er en gruppe af 74 øer, der ligger ud for Queenslands kyst. Øerne er en del af Great Barrier Reef og er kendt for deres smukke hvide sandstrande, krystalklare vand og tropiske vegetation. Det er et af de mest fotograferede steder i Australien – så selvfølgelig skal du stoppe her. Vi var ikke helt så heldige med vejret da vi var der, men smukt var det dog alligevel.

whitsundays

Etty Bay

JUdover den smukke sandstrand er Etty Bay hjemsted for en række forskellige dyr, herunder kasuarer. Kasuarer er de tredje største fugle i verden og er hjemmehørende i Australien. De er kendetegnet ved deres lange, spidse næb og deres store hjelm. Kasuarer er planteædere og lever af frugt, blade og frø. De er gode svømmere og kan løbe op til 50 km/t.

Kasuarer er fredelige dyr, men de kan være farlige, hvis de føler sig truede. De har skarpe kløer og et spidst næb, som de kan bruge til at forsvare sig. Hvis du ser en kasuar, er det vigtigt at holde afstand og ikke forstyrre den.

Kasuarer er en vigtig del af økosystemet i Etty Bay. De hjælper med at sprede frø og regulere bestanden af insekter. De er også en populær turistattraktion, og mange mennesker kommer til Etty Bay for at se kasuarer i deres naturlige omgivelser. Derfor lagde vi også vejen forbi, og blev ikke skuffede.

Etty Bay
Etty Bay
Etty Bay

Fitzroy Island

Det ligger flere små øer ude i Great Barriere Reef og uanset hvilken du vælger, er det en god måde at opleve området på. Vi havde håbet lidt på at kunne besøge Ellis Island, men vejret var dårligt da vi var i området og vi valgte derfor at kører videre.

På Fitzroy Island Resort, bor helt ned til vandet. Det er nemt for hele familien at snorkle direkte fra stranden. Masser af skildpadder og en af Australiens bedste strande findes lige her. Læs mere om vores oplevelser på Fitzroy Island, lige her. 

Fitzroy Island
Fitzroy Island
Fitzroy Island
Fitzroy Island

Kommenter

Indtast kommentar
Indtast navn