Australiens røde center

2
2169

Efter flere dage uden meget andet end bare at følge vejen, er vi fremme i Alice Springs. Vi er kommet til flueland. De er bare overalt, og er helt vilde med vores øjne og næser hvilket er det værste ved dem! Dagene er stadig meget varme, men nætterne er dejlig kolde, hvilket gør det lettere at klare varmen i løbet af dagen.

Alice Springs

Vi boede på en campingplads i Alice Springs påsken over. Der var mange familier, og Magne og Saga fik hurtigt legekammerater. Påske søndag serverede campingpladsen pandekager til morgenmad. Påskeharen havde også fundet vej til pladsen, og havde gemt chokoladeæg til børnene. Selvom de hurtigt blev fundet var mange af dem smeltede, så det røg en tur i køleskabet.

Kings Canyon

Vi måtte tidligt op for at gå The Rim Walk inden det blev alt for varmt. Børnene klarede det SÅ fint, selvom det var en lidt hård tur vi havde taget dem med ud på! Vi holdt en masse små pauser og havde rigeligt med snaks med. Så børnene lagde ikke rigtig mærke til hvor langt vi egentlig gik. Det sidste stykke var dog noget varmt og her måtte der lidt ekstra motivation til. Vi gik ca 6 km.

Uluru (Ayers rock)

Vi lejede cykler til turen rundt om Uluru, det sparede lidt på kræfterne og vi kunne nå hele vejen rundt inden varmen blev alt for slem.

Vi nåede også at se den obligatoriske solopgang og solnedgang med Uluru i forgrunden. Vi var mest vilde med solnedgangen så den snuppede vi en ekstra af i de 4 dage vi var i Yalara.

Kata Tjuta (The Olgas)

Det var meningen at vi skulle gå sammen til første udsigtspunkt, og så skulle jeg selv fortsætte resten af vejen. Men da vi nåede det første stop, følte vi ikke rigtig vi var kommet igang og fortsatte derfor alle. Det var skygge mens vi gik til næste udsigtspunkt, så det gik også forholdsvist let. Vi valgte at fortsætte hele loopen rundt i stedet for at gå samme vej tilbage. Vi gik i dalen i direkte sol og på stier med masser af sten. Vi nåede til et punkt hvor vi tænkte om det nu også var en god ide, men igen engang overraskede børnenes udholdenhed os. Vi var næsten i mål da Magne faldt over en af de store sten og slog begge knæ. Hjælpen var dog hurtig fremme. Et hjælpsomt ældre australsk ægtepar stod klar med renseservietter og plaster. Da vi kom tilbage til start, havde de lukket stien, fordi det ville blive for varmt. Bilen viste 38 grader da vi nåede tilbage, så vi var glade for at vi var kommet tidligt afsted.

Field of Light

På vores sidste aften ved Yulara besøgte vi kunstværket Field og Light. 50.000 håndblæste glas med lys med den overvældende stjernehimmel som modspiller. Det var en utrolig flot tur rundt mellem de mange lys, og helt klart et besøg værd.

2 kommentarer

  1. Igen har det været en stor fornøjelse at kunne følge med i jeres fantastiske oplevelser på drømme rejsen. Sikke nogle seje børn, I har.

    Til lykke med Magnes fødselsdag i morgen.

    Jeg glæder mig til næste kapitel i jeres Australiens eventyr.

    Kærlig hilsen, Ellen Margrethe

Kommenter

Indtast kommentar
Indtast navn