Mavic Pro – den helt perfekte rejse drone

0
1982

Vi elsker at se på billeder og videoer fra vores ferier. Så vi skulle ikke bruge så lang tid på at beslutte om vi skulle investerer i en drone. Udfordringen var at finde ud af hvilken. Vi læste mange anmeldelser og så endnu flere youtube film, inden vi havde fundet den rette.

Hvorfor Mavic Pro drone?

Noget af det vi har lært på vores rejser er, at udstyret ikke skal fylde en masse. For hvis udstyret ikke bare kan ligge fast i tasken, ender det med at man ikke har det med når man får lyst til at bruge det. Med det kriterie kom vi hurtigt på sporet af Mavic Pro, da man på denne model kan slå armene ind, så selve dronen ikke fylder særlig meget. Video & billidkvaliteten er også helt i top (Mulighed for 4K, fullHD m.fl.)

Flytiden på et batteri er ca. 15 minutter, så vi besluttede at købe den pakke der hedder Fly More Combo som indeholder 2 ekstra batterier, ekstra propeller og en stor oplader der kan lade alle batterier.

En anden ting vi har lært er, at det er vigtigt at kende sit udstyr. Med de 15 minutters flytid per batteri, er det vigtigt at vi ved hvordan vi får den film eller de billeder vi er ude efter.  Så for at kunne udnytte batteritiden bedst muligt, prøver vi at flyve med den jævnligt. Det gælder både om at lære alle funktionerne, og om at vide hvor der evt. kan opstå problemer. Vi har også en god ide om hvordan vi vil have vores filmklip – men selvom vi har det, er det ikke altid lige let.

Hvilke problemer har vi oplevet med Mavic Pro.

SD kortet har stor betydning for hvor gode billeder/videoer du får. Så køb et SD kort med hurtig skrive hastighed & stor hukommelse.

Vi tilslutter vores mobiler til Mavic Pro’s joystik/controller. Man kan også flyve uden mobil eller ipad, men man har en meget bedre føling med dronen når telefonen er tilsluttet.
Vi oplever at min iPhone virker bedre sammen med dronen end Brians OnePlus2 der kører på Android. Helt konkret har vi oplevet at Android telefonen mistede kontakten til dronen, men heldigvis er dronen programmeret til at flyve tilbage til udgangspunktet, hvis den mister kontakten 🙂

Filmora.

Vi har brugt Filmora video editor, til at redigere vores film i. Der er et godt udvalg af funktioner og er samtidig meget brugervenligt.
Har du lyst til at se flere af vores videoer, kan du følge med på vores youtube kanal lige her.

Regler for brug af droner

På hjemmesiden Droneregler.dk kan man holde sig opdateret om reglerne for at flyve med drone. Med appen Droneluftrum, kan man får et hurtigt overblik over hvor der må flyves.
Når man melder sig ind i en modelflyveklub får man automatisk en ansvarsforsikringen på dronen – så det har Brian gjort.
Brian har også taget et gratis dronetegn på dronetegn.dk – det er et krav hvis man skal flyve med drone. Man får så udstedt et kort man hele tiden skal have med når man er ude at flyve.

Vil man flyve erhvervsmæssigt med sin drone – eller indenfor bymæssig bebyggelse skal man have et dronebevis, som kan tages på www.droner.dk/kurser/ og koster ca. 6500 kr. eks. moms.

Kommenter

Indtast kommentar
Indtast navn