Fitzroy Island

0
2191
Fitzroy Island

Fitzroy Island er en ø i Queensland, Australien, beliggende i Great Barrier Reef Marine Park. Den er den største af de 74 øer i Whitsundays, og den er hjemsted for et varieret økosystem, herunder regnskove, mangroveskove, strande og koralrev. Med sin placering 30 km fra kysten ved Cairns, er Fitzroy Island et perfekt sted til at udforske lidt mere af Great Barrier Reef.

Fitzroy Island

Snorkling fra Fitzroy Island

Revet starter lige ved strandkanten, hvilket gør det super let for alle at komme tæt på revet. Korallerne i revet ved Fitzroy Island er ikke så farvestålende som man finder andre steder i Great Barrier Reef. Men der er masser af dyreliv under vandet, masser af forskellige farverige fisk, rokker, og havskildpadder.

Fitzroy Island

Vi snorklede fra stranden lige nedenfor vores lejlighed. Her fandt vi, at stranden var bedst. Hvis man gik om på den anden side af landgangsbroen lå der et tykt lag døde koraller på stranden som ikke var så rare at gå i. Det var også her lige nedenfor vores lejlighed at vi så skildpadder. Da vi så den første følte vi os virkelig heldige. Vi fandt dog hurtigt ud af at der var mange skildpadder der kom ind i det lave vand for at spise. Vi har lavet en lille film om vores oplevelser under vand – se den lige her.

Oplevelser på Fitzroy Island

Selvom øen er lille, byder den på masser af oplevelser.

Turtle Rehabilitation Centre

Her ankommer de skildpadder der har været i behandling på andre centre. Så de er alle raske, men skal tage lidt på i vægt inden de er helt klar til igen at blive sat ud. Man bestiller turen på hotellet, og får så en guidet tur til centret. Der er ikke meget at se, men det er spændende at høre om arbejdet for at redde skildpadderne. Guiden kan som regel også historien om hvorfor de skildpadder der er i centret kom på hospitalet.

Turtle Rehabilitation Centre

Nudey Beach

Vi havde læst om denne fantastiske strand på Fitzroy Island, og med små 15 minutters gang, måtte vi besøge den. Men om det var vejret eller måske bare vores forventninger der var for høje er svært at sige, men vi havde på vores tur set mange strande der var langt flottere. Ved Nudey Beach bliver vandet hurtigere dybt, men her er det også muligt at komme helt tæt på korallerne. Vi så mange store stimer af fisk og en enkelt rokke, inden vi flygtede fra regnen.

Vandreture

Der er flere god afmærkede vandreruter rundt på øen, vi nåede desværre ikke meget andet end at snorkle mens vi var på øren. Vi var dog så heldige at se en af de lokale – en Yellow-spotted Monitor Lizard.

Fitzroy Island

Fitzroy Island resort

Bo midt i regnskoven, med koralrevet lige udenfor døren.

Fitzroy Island

Vi havde booket en lille lejlighed med eget køkken, og havde taget lidt mad med så vi kunne klare os i de dage vi var der. Den lille butik der ligger på øen har dog et forholdsvis godt udvalg. Der er både en restaurant og en lille bar hvor der også kan købes mad.

Vi lejede stingerdragter og snorkeludstyr i hotellets dykkecenter. Vi snorklede flere gange om dagen, og her var det en kæmpe hjælp at vi kunne gå direkte fra stranden til vores værelse.

Fitzroy Island

Se vores video fra Fitzroy Island lige her

Læs mere om Fitzroy Island på deres hjemmeside lige her

Kommenter

Indtast kommentar
Indtast navn