Linz, en by med oplevelser for hele familien.

0
1695
Linz

Den gamle bydel i Linz, Postlingberg og Mauthausen Kz-lejr. Det var hvad Linz bød på da vi besøgte byen i 2017.

Linz

Den store byplads i centrum af Linz, er fuld af liv. Et perfekt sted, til at sidde og få en is. Mens man nyder de smukke omgivelser og livet på torvet. En kort tur fra torvet, ligger Østrigs største kirke Mariendom Linz. De store smukke glasmosaikvinduer, giver et helt specielt lys i det store kirkerum.

 

Pöstlingberg

Turen til toppen kan tages med Pöstlingerbergbahn, fra Bytorvet. Ellers er der gode parkeringsmuligheder ved toppen. Grottenbahn er et besøg værd, for alle der elsker eventyr. Man starter med en tur rundt i grotten, med dragen. Hvorefter man går ned til en lille underjordisk by. Stemningen er hyggelig, og hvis man går ind af de små sideveje, finder man mange kendte eventyr.

 

Mauthausen KZ-lejr

Man mærker tydeligt, at dette er et sted der gør indtryk på alle der besøger det.

Vi havde læste i nogle guidebøger, at man ikke anbefalede børn under 14 at besøge stedet. Vores børn var 3 og 5, så vi valgte selv hvor meget de fik med af den barske historie.

Man har valgt at bevare den første række af barakker, hvor fangerne boede. Men det er tydeligt markeret hvor de andre har lagt. Så man får en ide om, hvor mange der har været og hvor tætte de har stået. Vaskehuset, køkkenet og de andre hovedbygninger er bevaret. Det er muligt at komme ind alle steder. I bygningen hvor der har været hospital, er der en meget fin udstilling. Hvis man giver sig tid til at kigge rundt her, får man et godt indblik i stedet. Herfra er der adgang til kælderen, hvor krematoriet og gaskammeret ligger.

Ved stenbrudet står en masse skulpturer til minde om de mange der har mistet livet her.
Vi synes at man i Mauthausen har fundet den gode balance mellem at fortælle den barske historie og minde ofrene.

Kommenter

Indtast kommentar
Indtast navn