De Vilde Emirater

0
1448

Dubai

Under vores ophold i Emiraterne, besøgte vi Dubai 2 gange. Første gang på en byrundtur, anden gang på besøg i Dubai Mall.

Dubai er kendt for deres mange specielle bygninger. Fælles for dem alle er, at de er bygget indenfor de sidste år. Verdens hurtigste, største, og naturligvis højeste finder du i Dubai. Verdens højsete bygning, er naturligvis udstyret med verdens hurtigste elevator. For foden af bygningen ligger verdens største indkøbscenter, Dubai Mall. En anden ikonisk bygning er Burj Al Arab, der skulle være verdens første 7 stjernet hotel. På den kunstige ø, Palm Jumeirah ligger et andet ikonisk hotel. Atlantis The Palm, er bygget efter temaet Atlantis.

 

Vi havde en god guide på vores byrundtur i Dubai. Han fortalt lidt om emiraternes historie, og om samfundsopbygningen. Rundturen bød på mange lange stop, og lidt frihed til selv at opleve. Det var den helt rigtige måde for os, at have børnene med rundt på.

Abu Dhabi

Selvom vi boede i Fujairah, måtte vi en tur til Emiraternes hovedstad. Vi havde kigget lidt på de ture selskabet tilbød, men vi ville gerne have friheden til selv at vælge vores tid. Vi valgte at leje en bil med chauffør, på hotellet. Vi havde en idé om hvad vi gerne ville se, og chaufføren valgte så den rækkefølge der passede bedst til de steder vi skulle besøge. Første stop var i Ferrari World, og tidspunktet viste sig at være helt rigtig. Da vi ikke havde så lang tid til besøget, valgte vi at købe billet med fastpass. Mændende skulle jo prøve Formula Rossa, uden at bruge al tiden på at stå i kø. Med en topfart på 240 km/t, er det naturligvis verdens hurtigste rutsjebane. Det viste sig dog, at der næsten ingen kø var til de forskellige forlystelser på dette tidspunkt.

Næste stop var, Sheik Zayed Moské. Selvom jeg mente at jeg havde det rigtige tøj på, til dette besøg, måtte jeg alligevel en tur i kælderen, og låne en abaya.
Den store hvide bygning i høj solskin var et utrolig syn. Og det var vildt at se alle de små detaljer, der var brugt tid og penge på.

    

Dagen blev afsluttet med en kop kaffe, og en guldkage i Emiretes Palace som også blev vores sidste stop. Chaufføren havde vist aldrig prøvet at kører nogle hertil, der bare skulle drikke kaffe. Men jeg må have været overbevisende nok til at han kørte os derhen. Egentlig passede vi nok ikke helt godt ind, med vores rygsække og turistlook. Magne synes det var meget sjovt, at der var guld på kagerne. Det er nok også de færreste hoteller, der har en guldbar automat.

 

Kommenter

Indtast kommentar
Indtast navn