Storslået natur med barske historiske minder.

0
1443

Turen nordpå.

Når vi kører længere ture med børnene, prøver vi at holde nogle gode pauser. Måske finder vi en legeplads, eller holder et sted hvor der er noget spændende at se.

Vores første stop på vej mod nord var, Hvide Sande. Vi tjekkede hvad der var i spandende, hos fiskerne der stod på molen. Efter et kort strække-ben gåtur, var det tid til at hoppe i bilen – næste stop var Thyborøn. I Thyborøn parkerede vi bilen ved muslingehuset. Børnene synes det var sjovt at se huset der var dekoreret med muslinger. Mon ikke det var derfra de havde fået inspirationen til, at dekorere deres sandslot. Som så mange andre børn elsker Magne og Saga stranden. Så det der var tiltænkt som en kort tur på stranden, blev til en times god leg.

Fra Thyborøn tog vi færgen til Agger, næste mål var kutterne på stranden i Nr. Vorupør. Vi spiste vores medbragte madpakker på terrasen ved havbadet. Et virkelig lækkert sted, som helt sikkert er vældig populær om sommeren. Der var dog kun en der havde trodset vejret, og tog en svømmetur fra stranden. Efter et kort gåtur på stranden mellem kutterne, ment vi at det var tid til at komme videre. Vi havde jo et telt der skulle op, engang når vi nåede til campingpladsen.

Bulbjerg

Ved Bulbjerg oplever man rigtig hvordan historien, smelter sig ind i naturen. På toppen af Bulbjerg ligger der godt skjult i klippen en tysk observations bunker. Lige nedenfor har tusindvis af måger fundet ro til deres reder.

Vi parkerede bilen på toppen, og gik derfra på opdagelse ved Bulbjerg. Udsigten fra toppen var rigtig god, vi var for en gangs skyld heldige med vejret. Vi tog et kig i bunkeren på toppen, der var nogle gode informationstavler i bunkeren. Hvilket var lækkert for os som ikke lige havde fået læst nok op på vores historie inden vi tog afsted.

Naturen ved Bulbjerg er utrolig flot, og vi fik lang tid til at gå med at kigge på de mange små dyr der findes i græsset. Når vi nu var på stranden skulle vi selvfølgelig også bygge et sandslot. På klippen ud mod havet havde mågerne fundet plads til deres reder.

Museumscenter Hanstholm

Nordeuropas største befæstningsanlæg fra 2. verdenskrig. Vi startede efter anbafaling fra museet, i udstillingen. Udstillingen fangede både store og små, det var dejligt at have god tid til at sætte sig ind i historien. Brian og børnene fik lov til at gå forrest, for lige at tjekke rummene for voksfigurer. Rummene var møblerede og der var gode forklaringer ved alle rum.

Kommenter

Indtast kommentar
Indtast navn