Verdun

0
2385
Verdun

Verdun

På de små både ved kajen, bliver den sidste sol nydt sammen med et glas vin. Langs floden Mass, ligger små hyggelige cafeer. I dag er byen en hyggelig turist by. Men overalt bliver man mindet om dens barske historie. Mindesmærker fra slaget ved Verdun, ligger spredt rundt i byen.

VerdunVerdunVerdun

Citadelle souterraine de Verdun

Citadelle souterraine de Verdun er et stort underjordisk bunkeranlæg, brugt under 1. verdenskrig. Turen rundt i gangene foregår i små togvogne. Lyd og filmklip gør turen levende, og en lillesmule uhyggelig. Men man får en god beskrivelse af hvordan man havde indrettet sig dengang. Man bliver nemt overvældet af hvor stort det har været. Vi havde børnene på 2 og 4 med på turen, uden problemer. De anbefaler at man bestiller tid inden besøget. Vi var der i august og kunne fint komme med selvom vi ikke havde forudbestilt. Da det hele foregår under jorden, er det en god ide at tage lidt varmt tøj med til turen rundt i gangene.

verdun Verdun

Douaumont de Ossuary

Et af 1. verdenskrigs største slag foregik, her omkring Verdun. Slaget varede det meste af et år, og kostede mere end 700.000 soldaters liv. Den lange barske kamp, ses stadig tydeligt i området, hvor skyttegravene og granathullerne, minder en om områdets forfærdelige historie. Monumentet Douamunt de Ossuary, er bygget lige her hvor så mange soldater mistede livet. I den store bygning der udgør monumentet, opbevares resterne af 100.000 unavngivene soldater. Verdun  VerdunVerdun

Området omkring Verdun byder på mange flere krigsmærker og minder, dette var dem vi havde valgt på denne tur. Hvis du er historisk interesseret, kan du nemt bruge flere dage her.

Du kan planlægge dit besøg i Citadelle souterraine lige her.

Kommenter

Indtast kommentar
Indtast navn